Det är väldigt privatekonomiskt att skydda sina tillgångar och det gäller både identitet och pengar. Gör du det på nätet?

Det är smart och inte minst väldigt privatekonomiskt att skydda sina tillgångar. Det kan man göra med kortförsäkring, id-skyddsförsäkring och andra liknande digitala försäkringar som du kan teckna för din säkerhets skull på My Safety.

Att handla online – utan att bli blåst

näthandelAtt handla på nätet är och ska alltid vara smidigt för dig som privatperson. Där får du ofta tillgång till ett stort utbud av det du letar efter och du brukar dessutom kunna få dina köpta varor skickade hem till dig och till ett lägre pris än i fysiska butiker. Men det finns en del saker du bör tänka på för att inte gå i en fälla när du shoppar online. På Hallå Konsument går det att läsa följande:

Kolla upp företaget du ska handla hos. Kontrollera att det finns trovärdiga kontaktuppgifter till företaget och läs på internet om vad andra tycker om företaget.

I en artikel i Ehandel.se går det vidare att läsa om hur våra städer ännu inte är anpassade efter hur förändrade våra shoppingvanor blivit på bara tio – femton år. Distributionslösningarna, logistiken med alla paket som ska fraktas samt köpcenter och butiker är helt enkelt inte riktigt redo för det som redan skett – att vi handlar ännu mer online än vad vi gör i riktiga affärer. Läs mer om detta här. Några som går emot strömmen och öppnar fysiska butiker i Göteborg och Stockholm, från att endast ha setts i katalog och på nätet är Ellos, mer om detta i Expressen.