Ibland måste man ta in bilen till verkstaden, något som kan resultera i väldigt höga summor. Det finns dock mycket du som bilägare kan göra själv för att lösa enklare problem som annars skulle kosta en rejäl peng. Att byta fälgar och fylla på olja är något som alla bilägare bör kunna hantera själva,och är något som du kan spara bra med pengar på.

Det är många som kör bil idag som inte vet hur man fyller på olja på en bil, eller byter däck vid en punktering. Detta är grundläggande färdigheter angående bilar som alla bilägare bör kunna och det kostar alldeles för mycket om du får det gjort i en verkstad av mekaniker. Vill du piffa till din bil kan du lätt byta fälgar själv, bara du har rätt utrustning. Det går även lika snabbt som det gör på verkstad. Snygga fälgar kan du hitta på en sida som https://www.dack365.se/falgar/varumarke/oz, samt mycket annat du behöver för bilen. Några exempel på hur du kan spara pengar på din bil utöver byte av fälgar inkluderar:

  • Fylla på olja
  • Manuell biltvätt
  • Fixa bucklor
  • Däckbyte

Fyll på olja själv

Att fylla på med olja i din bil är väldigt lätt samtidigt som det även är extremt viktigt. Det gäller att du väljer rätt motorolja för din bil, eftersom olika bilar behöver specifika oljor. När du väl köpt rätt olja bör du kontrollera oljenivån, sedan är det bara att fylla på med olja vid behov.

Tvätta bilen själv

Maskintvätt leder aldrig till ett lika bra resultat som när du tvättar bilen själv. Vissa bilar kan även skadas av maskintvätt, exempelvis Audi A5. Gör du arbetet själv är det både billigare samt säkrare för din bil. Att tvätta din egen bil innebär även en utmärkt möjlighet att inspektera bilen för repor, bucklor, och dylikt, samt utföra grundläggande service. Mindre bucklor kan du fixa på egen hand med exempelvis en sugkopp.

Byt däck för hand

Att byta däck själv är bland det enklaste du kan göra på en bil. Slipp höga avgifter hos en verkstad genom att byta från sommardäck till vinterdäck och tillbaka på egen hand.