Är det dags att ta ett bolån? Då finns det saker att tänka på. Det är inte alltid lätt att hitta rätt bland de många banker som finns och det är inte ens säkert att vissa banker beviljar dig ett lån. Men hos mindre nischbanker kan du få ja, då gäller det att tänka rätt kring räntor och avgifter med mera.

Glöm storbankerna och deras jobbiga villkor, hos Nordax får du enklare ett bolån beviljat och de kan dessutom hjälpa dig med en del av kontantinsatsen om du behöver. Du kan skaffa bolån här genom att direkt ansöka på sajten och få svar inom någon timme eller två.

 

Vad kostar bolånet?

Ett bolån kostar en slant även om räntan för ett bolån i regel är betydligt lägre än ett vanligt privatlån. Anledningen till detta är att banken kan ta bostaden som säkerhet och får således alltid tillbaka sina pengar. Men när du väljer bank och bolån måste du titta på de räntor och avgifter som tillkommer. Du måste även tänka på att räntan faktiskt kan komma att höjas under tiden som du betalar av på lånet och då måste du ha en inkomst som klarar av detta.

 

– Marknadsvärdet på bostaden och din betalningsförmåga avgör hur mycket pengar du får låna, står det i Konsumenternas.

 

Jämför gärna olika banker på jämförelsesajter som dessutom bara tar en UC på dig. Då slipper du lägre kreditvärdighet. Hör dig för med banken och be om en kontaktperson som talar om för dig exakt vad lånet kommer att kosta dig.