Om du äger en bostadsrätt eller lägenhet är det alltid en fördel att teckna ett bostadsrättstillägg. Det är ingen dyr utgift per månad, men definitivt en trygghet som bostadsägare om något händer och behöver åtgärdas.

Vad täcker en bostadsrättstillägg och vad innebär det i praktiken? I den här artikeln kan du läsa mer detaljerat om den här sortens försäkringstrygghet när du äger eller ska köpa bostadsrätt.

Trygg investering

Du som ska köpa bostadsrätt kommer ganska snabbt i kontakt med begreppet bostadsrättstillägg då det är ett grundläggande inslag som ägare av bostadsrätter. Det är inte alltid ett måste att teckna ett bostadsrättstillägg, men i regel hör det till den normala processen i samband med bostadsrättsköp. Precis som du kan läsa i den här artikeln: https://www.gofido.se/hemforsakring/bostadsrattsforsakring/bostadsrattstillagg/ är fördelarna många med bostadsrättstillägget. Skulle du missa att teckna tillägget kan du räkna med en dyr historia om något händer med bostaden.

Som bostadsägare är det viktigt att känna trygghet i boendet och ha någon form av säkerhet i framtida händelser. Ett bostadsrättstillägg är en smart och trygg investering till inte en ganska rimlig prislapp per månad.

Bostadsrättstillägg – innehåll

I stora drag kan den här typen av tillägg till dina normala försäkringar ses som ett extra stöd till den vanliga hemförsäkringen. Som ägare av en bostadsrätt har du ansvar för att ytor som väggar, golv, tak och den fasta inredningen håller gott skick. Bostadsrättstillägget täcker den här delen och är en trygghet till detta ansvar.

Ibland kan försäkringar påminna om varandra och det finns några upplägg som liknar bostadsrättstillägget. Aftonbladets försäkringsexpert förklarar bland annat skillnaden mellan villaförsäkring och bostadsrättstillägg:

”Bostadsrättstilläggen ersätter skador i själva bostaden invändigt och villaförsäkringen ersätter skador på byggnaden och tomtmarken”.