En helt egenägd lägenhet i underbara Stockholm kan kännas som en omöjlighet. Det är inte bara en hisnande kontantinsats som ska sparas ihop. Amorteringen är knappast lätt den heller. Faktum är att unga Stockholmare oroar sig för bostadspriserna i storstaden. Hur ska en vanligt arbetande svensk ha råd med att köpa en egen bostad?

De traditionella banklånen är inte det mest optimala alternativet för unga bostadsköpare. Ett stående tips för yngre stockholmare som önskar ta sig in på arbetsmarknaden är att jämföra alternativ. Praktiska tjänster som sajten https://www.comboloan.se/bolan/ hjälper till att jämföra olika banker med syftet att hitta det bästa upplägget. Det kostar ingenting och är en garanti för att rätt alternativ på bolånemarknaden väljs.

Bankerna kräver att unga bostadsköpare tjänar mer än genomsnittet. Något som gör att majoriteten blir nekade bolån från sin normala bank. Det krävs istället moderna alternativ gällande lån för att få ihop ett hållbart och möjligt alternativ. Här följer några exempel som kan öppna dörren till bostadsmarknaden i Stockholm!

Glöm traditionella banklån

Det är inte ett enkelt drag att gå in till det lokala bankkontoret och förvänta sig ett beviljat bolån. I Stockholm krävs det att den som ansöker om lånet har en månadslön som ligger högre än snittet. Det är SBAB som har gjort uträkningarna som bevisar att det inte räcker med en genomsnittlig lön för att få ett lån beviljat. Att spara ihop till den saftiga kontantinsatsen är en sak. Men att ha de finansiella förutsättningarna för att ta sig in på bostadsmarknaden är något helt annat i dagens Stockholm.

En ökad oro

Bostadsmarknaden i Stockholm har nått hisnande höjder. Något som i allt högre grad också oroar stockholmare. Det är framför allt yngre och unga vuxna som funderar kring framtiden och möjligheterna att köpa en egen bostad. Kommer det ens vara möjligt att rent finansiellt ta sig in på arbetsmarknaden?

  • Livslångt sparande till kontantinsats
  • Dyra amorteringar och räntor
  • Akut brist på bostäder

Anledningarna är flera när det kommer till vad som ligger bakom den nämnda oron bland stockholmare. Det tåls att upprepa att alternativa tjänster till de traditionella bankerna kan vara nyckeln för den yngre storstadsgenerationen. Ett lån som nekas av den vanliga banken kan faktiskt beviljas av en annan aktör. Men det gäller att ha i is i magen och jämföra olika upplägg.

Enligt experterna kommer bostadspriserna i Stockholm och andra svenska storstäder till en viss grad att bromsa in under den närmaste tiden. Men det betyder å andra sidan inte att själva prisuppgången skulle stanna av. Det finns undersökningar som påvisar att en central bostadsrätt i Stockholm kommer att öka i kvadratmeterpris inom ett halvt decennium. Från att kosta runt 94 000 kronor kommer samma bostad istället att kosta närmare 115 000 kronor om fem år.

Att redan i ett tidigt skede se över de privata finanserna för ett framtida bostadsköp är viktigt. Med det som underlag kan sedan olika alternativ övervägas. När lån jämförs direkt på nätet går allt betydligt snabbare. Från att ha ansökt om ett specifikt upplägg kan personen omgående räkna med ett relevant och rimligt förslag.